La Safor

Recorre diferents vies pecuàries, camins reials, sendes de muntanya, camins rurals…

Com arribar
(GR-236) S’inicia en l’estació de Renfe de Gandia i passa per Almoines, Beniarjó/Beniflà, Palma de Gandia, Monestir de Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir), Ròtova (desviament a Alfauir), Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà, Convent del Corpus Christi (a Llutxent), Pinet, Barx, Monestir de Santa Maria de la Valldigna (a Simat de la Valldigna), Benifairó de la Valldigna, Convent de Santa Maria d’Aigües Vives (En La Barraca d’Aigües Vives de Carcaixent), Pas del Pobre, Monestir de Santa Maria de la Murta (en La Murta-Alzira) - Alzira (estació de Renfe)
Distància
90 km.
Altitud màxima
376 m.
Temps estimat
4 jornades

Uneix els monestirs de Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir, Convent del Corpus Christi a Llutxent, Monestir de la Valldigna en Simat, Aigües Vives a Carcaixent i Santa Maria de la Murta a Alzira.

Dins d’aquest recorregut es troben dues vies diferenciades. La primera es pot realitzar per carretera, destinada a accedir als cenobis amb vehicle, i la segona condicionada per a la pràctica del senderisme, a través de la ruta homologada GR-236. El traçat a peu discorre per antigues sendes històriques d’origen medieval, com el Pas del Pobre, que uneix la vall de la Murta amb la Valldigna.

Així mateix recorre diferents vies pecuàries, camins reials, sendes de muntanya, camins rurals i antigues vies del ferrocarril, com el que unia Carcaixent amb Dénia. El recorregut s’inicia a l’estació de tren de Gandia i finalitza en la d’Alzira, per donar una connexió amb el transport públic.

Durant els 90 quilòmetres també passa per les poblacions d’Almoines, Beniarjó, Palma de Gandia, Ròtova, Alfauir, Almiserà, Llutxent, Pinet, Barx, Simat de la Valldigna, Benifairó de la Valldigna, la Barraca d’Aigües Vives, Carcaixent o Alzira.