La Safor

Aquest poble banyat pel riu Serpis, es troba envoltat de tarongers i de l’essència de la família March.

Com arribar
Per la carretera CV-680 que ve de Gandia, al nord, passant per Almoines. També creua el municipi l’autopista AP-7 a escassa distància del nucli, tot i que l’accés més pròxim està a Oliva. Antigament el tren Alcoi-Gandia comptava amb una estació a Beniarjó.
Nre. d'habitants
1.756
Telèfon
962800361
Les Festes Majors en honor del Crist, la Mare de Déu dels Dolors i els Sants Doctors, se celebren durant la tercera setmana de setembre.

No debades aquestes terres foren les protagonistes de la vida del més gran poeta valencià del s. XV, Ausiàs March. Hui en dia encara podem trobar vestigis del que va ser la casa palau d’aquesta família, així com la séquia dels March que encara abasteix d’aigua als regadius de la població.

A Beniarjó se celebra des dels 80 el Premi de Poesia “Senyoriu d’Ausiàs March”. El prestigi d’aquest guardó ha anat augmentant progressivament fins a convertir-se en una de les distincions més prestigioses de les Lletres Valencianes. De fet, personalitats tan importants com Vicent Andreu Estellés han format part del jurat.

El certamen s’emmarca dins de les festes patronals dedicades a Sant Marc, on a més té lloc el ball de la Bandera, una manifestació cultural molt particular.

Gentilici: beniarjotera, beniarjoter

 

Destaquem