La Safor

A pocs pobles es viu l’esperit ferroviari amb tanta intensitat com a Almoines, i és que sense moure’t de la localitat pots fer un viatge històric per tres comarques valencianes.

Com arribar
Per la carretera CV-680 que ix de la N-332 a Gandia. També travessa el terme municipal l’autopista AP-7 tot i que l’eixida més propera és la 61 (Oliva/Pego/Gandia).
Nre. d'habitants
2.322
Telèfon
962804214
Las Festes Majors se celebren entre l’última setmana d’agost i la primera de setembre, dedicades al Crist, l’Eccehomo, a Sant Vicent, al Perpetu Socor i a la Divina Aurora.

Parlem del parc temàtic del trenet Gandia-Alcoi, i és que han sabut recuperar la màgia del seu recorregut i les diferents locomotores a la perfecció.

Així com convertir la vella estació en el museu del ferrocarril, on poder descobrir tots els secrets d’aquest mitjà de transport i de les persones que el van fer llegenda. Hui en dia, encara podem gaudir del traçat antic del tren gràcies a la Senda Verda que el fa servir.

A més, Almoines ens connecta amb la Ruta Occidental de la Seda a l’haver estat un important nucli de producció d’aquest teixit, gràcies a les moreres, als cucs i a la fàbrica de seda d’Enric Lombard Gaujoux creada el 1848, i forma part del patrimoni industrial saforenc.

Gentilici: almoinera, almoiner

 

Destaquem