La Safor

Podem observar les restes d’un antic castell iber i panoràmiques del mar Mediterrani.

Com arribar
Des del casc urbà de Tavernes de la Valldigna.
Distància
15 km. - Circular
Altitud màxima
600 m.
Temps estimat
4 h. 30’

Llocs d’interés:

  • Canal de defensa
  • Font de la Sangonera
  • L’alt de les Creus
  • Fontetes de Cantús

Comencem la Ruta Font de Sangonera – Alt de les Creus (PR-V 38) dins del nucli urbà de la població de Tavernes de la Valldigna. Recorrem els carrers de la zona antiga, a partir de la primera rotonda de la CV-50 cap a l’institut d’FP pel carrer Mestre Serrano fins a arribar al carrer Doctor Gómez Ferrer, on girarem cap a l’esquerra fins a l’encreuament amb el carrer Castellets i, posteriorment, ens dirigirem a la dreta.

Transcorreguts uns metres trobarem a mà dreta el mur de defensa, als peus de la muntanya de les Creus, on agafem la pista forestal. Després d’uns centenars de metres, arribem a l’ermita del Calvari, d’importància arquitectònica, del segle XIX. A partir d’aquest punt ens anem allunyant del nucli de la població fins a arribar a la senyalització de la Font de la Mina. La pista forestal es transforma en senda, la qual està senyalitzada i serpentejant arribem al cim de la muntanya.

Seguim la senyalització en direcció al cim de les Creus. Durant l’ascens, podrem gaudir d’una de les millors panoràmiques de la Valldigna. Després d’uns quilòmetres, arribarem al cim de les Creus. A partir d’aquest punt, i seguint les indicacions que ens guien a Tavernes, començarem el nostre descens que, a trams, es torna realment vertiginós, amb talls a gran altura al costat de la senda, per la qual cosa haurem d’extremar les precaucions.

Durant el descens podem observar les restes d’un antic castell iber i panoràmiques del mar Mediterrani. Finalment, la senda ens conduirà a l’inici del mur de defensa una altra vegada, on acaba el nostre recorregut.