La Safor

Comencem el recorregut a l’Orxa.

Com arribar
Comencem el recorregut a l’Orxa, per la carretera en direcció a Beniarrés.
Distància
20.9 Km. - Circular
Altitud màxima
1000 m.
Temps estimat
6 h. 30’

Municipis

Llocs d’interés:

  • Circ de la Safor
  • Molí de l’Infern
  • Castell de Perputxent
  • Font dels Oblits

Per la carretera en direcció a Beniarrés, després de travessar el riu, agafem un desviament a la dreta per una pista asfaltada que ens porta a l’antiga estació de tren. En aquest lloc prenem la pista forestal de la nostra dreta, seguint part del recorregut del tren que unia Gandia i Alcoi. El trajecte transcorre sobre el marge esquerre del riu fins al terme municipal de Vilallonga, que creuarem veient una de les fàbriques de llum situades als marges del Serpis.

En aquest recorregut, trobarem diversos túnels fins a trobar un desviament que ens porta a una xicoteta senda, costa amunt fins al cim de la Safor, on comença la part més difícil del recorregut. Ja dins del Circ de la Safor, deixarem a la nostra esquerra la Finestra i seguirem pujant fins a la Nevera, lloc on podem descansar abans d’abordar el tram final fins al cim, d’una altitud de 1.011 metres.

Per a descendir, tornem a la Nevera una altra vegada, i prenem la senda de l’esquerra que ens porta, després d’un llarg descens i deixant a la nostra dreta una pista forestal, a la Font dels Oblits. Hi trobarem un lloc condicionat per a la preparació de menjars i per a descansar abans de continuar el trajecte. L’últim descens del recorregut es fa a través d’una senda que trobarem a la part baixa de l’àrea recreativa que comença en direcció esquerra. La senda descendeix fins a portar-nos, sense problemes, al punt d’inici.