La Safor

La Safor és aigua, és terra fèrtil i és cultura, i si algun poble pot fer una amalgama d’aquests tres elements, aquest és Potries. No debades compta amb un dels patrimonis vius de l’aigua més cuidats.

Com arribar
Des de les comarques de l’interior per la CV-60 en direcció; amb les principals vies de l’eix mediterrani (AP-7, E-15, N-332) per la CV-680.
Nre. d'habitants
1.017
Telèfon
664228545 962800588
Al mes de febrer se celebra el Porrat de Sant Blai, un dels més importants de la comarca, amb activitats durant tota la primera quinzena del mes. Les festes majors tenen lloc l’última setmana completa d’agost.

El visitant podrà gaudir d’una ruta didàctica pels partidors, assuts, séquies o els molins. I de l’aigua i la terra, del fang, naix una de les tradicions més característiques de la localitat: la terrisseria.

Antigament moltes famílies de Potries es dedicaven a fer cassoles i estris de fang per a després vendre’ls. Actualment el municipi ha restaurat la casa-taller de l’últim terrisser, Àngel Domínguez, per convertir-la en un museu etnogràfic. La cultura es respira al seu entramat de carrers històrics i edificis lligats a les dinasties més importants del Renaixement Valencià, com l’actual Ajuntament que uneix a la casa Borja i a la Centelles, i al conreu de la canyamel.

La comarca manté una cita anual amb Potries per al seu Porrat de Sant Blai, on des dels més menuts als més grans gaudeixen de la tradició i la millor gastronomia potriera.

Gentilici: potriera, potrier

Recursos naturals:

  • Riu Serpis
  • Ruta de l’Aigua
  • Entorn Ermita del Crist de l’Agonia

 

Destaquem