La Safor

Pel que sembla la toponímia d’aquesta població fa referència a la seua funció original: vigilar la costa, guardar la mar. No ha estat fins al 2001 quan s’ha assolit el nom oficial de Guardamar de la Safor, el que ha donat peu a que se la conegués com l’Alquerieta entre els pobles del voltant.

Com arribar
Des de València o Alacant cal agafar la N-332 o l’AP-7 i després la CV-670.
Nre. d'habitants
490
Telèfon
620253750 962818851
Del 14 al 16 d’agost, se celebren les Festes Majors de la població en honor de Sant Joan i de la Mare de Déu de la Llet, patrons, amb repartiment de melons, vi i salmorra, revetlla, missa, processó i castell de focs artificials.

Hi ha dues edificacions emblemàtiques que són la Casa Gran, antic palauet del Tamarit, i la seua Església de Sant Joan Baptista, del s.XVII. Guardamar de la Safor gaudeix de diferents establiments gastronòmics de renom a la comarca.

La seua costa manté part del sistema dunar i zona humida. Durant la primera quinzena d’agost es realitzen múltiples actes com paelles gegants, jocs per a xiquets, desfilada de Moros i Cristians o concerts, emmarcats dins les festes locals. Altre atractiu turístic és la concentració de motos del 9 d’octubre.

Gentilici: Guardamarenca, guardamarenc

Recursos naturals:

  • Platja de Guardamar

 

Destaquem