La Safor

Situada a la riba del riu Serpis, l’Alqueria de la Comtessa té un terme pràcticament pla, gràcies als sediments fluvials, només immutat per la muntanyeta de Sant Miquel i el barranc de Seret, o de Palmera.

Com arribar
La carretera N-332 passa pel municipi de l’Alqueria de la Comtessa; a més, a prop de la població estan les eixides de l’autopista A-7 d’Oliva i de Xeresa.
Nre. d'habitants
1.451
Telèfon
673990084 962893002
Les Festes Patronals es celebren del 29 de juny al 2 de juliol, en honor de Sant Pere i Sant Pau (patrons de la població), del Crist de l’Empar i de la Divina Aurora. La segona setmana de setembre és el Porrat dels Santets de la Pedra.

Pocs indrets amaguen tant a la perfecció el mestissatge de les cultures àrab i cristiana com aquesta població. El seu topònim està format per “Alqueria” que fa referència al terme àrab al-qaria “casa de camps per a la llaurança o terreny poc poblat” i per “de la Comtessa”, que al·ludeix a la comtessa d’Oliva i senyora del terme de Rebollet, que gestionaria la població després de la conquesta cristiana.

Els elements històrics més rellevants són el Rabat, antic monestir àrab fortificat, l’Ermita de Sant Miquel i l’Alqueria del Trinquet, fortalesa del s.XVIII amb torre i muralla.

Gentilici: alqueriana, alquerià

Recursos naturals:

  • Barranc de Palmera

Destaquem