La Safor

Té el seu inici en la població de Tavernes de la Valldigna.

Com arribar
Comença en el nucli urbà de Tavernes de la Valldigna.
Distància
2.5 km. - Lineal
Altitud màxima
100 m.
Temps estimat
35’

Llocs d’interés:

  • Cova Pilarets
  • Font de la mina
  • Ermita del Calvari
  • Castell iber

Recorrem els carrers de la zona antiga, a partir de la primera rotonda de la CV-50 cap a l’institut d’FP, pel carrer Mestre Serrano fins a arribar al carrer Doctor Gómez Ferrer, on girarem cap a l’esquerra fins a arribar a l’encreuament amb el carrer Castellets, on girarem a la dreta. Transcorreguts uns metres, trobarem a mà dreta el mur de defensa, als peus de la muntanya de les Creus.

Per la pista forestal anem en paral·lel a la canal. Després d’uns centenars de metres arribem a l’ermita del Calvari, del segle XIX; posteriorment el camí s’allunya del nucli urbà. Seguint la senda arribem a un punt on hi ha una senyalització per a arribar al PRV 38 o seguir el nostre recorregut. Hem de girar a l’esquerra agafant una xicoteta senda ascendent. Quasi de seguida passem per la Font de la Mina, lloc on, depenent de l’època de l’any, podrem recollir aigua.

Comença un ascens pronunciat serpentejant per la cara sud de la muntanya de les Creus. En l’últim tram de pujada, en el lloc anomenat Cingle de l’Aigua, es troba localitzada l’Escola d’Escalada del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. En aquest punt ens trobem amb el PR-V 38, a l’altura de la Penya Roja.

Com que el recorregut és lineal, haurem de tornar per la mateixa senda fins a arribar al nucli urbà de Tavernes.