La Safor

Es pot visitar de manera guiada, i a més té una part destinada a exposicions.

Com arribar

El Palau Ducal es troba al centre de Gandia, junt al seu ajuntament i flanquejat per Riu Serpis pel seu darrere. Està al Carrer Duc Alfons el Vell número 1.

Municipi
Època
S. XIV
Estil
Gòtic-Barroc
Telèfon
96 287 14 65

Referent del poder nobiliari a Gandia i el seu ducat, el Palau de Ducal, o també conegut com dels Borja, s’ha convertit en un referent cultural i turístic per a la comarca. És un dels edificis d’arquitectura civil més característics de tota la província de València. D’aspecte exterior discret, amaga en el seu interior elements com el pati d’Armes, el saló de Corones o la barroca Galeria Daurada.

L’edifici construït, ampliat i restaurat al llarg de set segles, constitueix en l’actualitat un variat mostrari d’estils arquitectònics amb destacables vestigis del primitiu palau gòtic dels segles XIV i XV, aportacions renaixentistes del segle XVI, ampliacions i transformacions barroques pròpies dels segles XVII i XVIII i finalment reconstruccions neogòtiques de finals del XIX i principis de XX. El patrimoni històric-artístic lligat a la família Borja. De les seues estades, cal destacar el Saló de Corones, construït en el segle XVI per Sant Francesc de Borja, l’Oratori del Sant, amb afegits neogòtics del segle XIX, i la impressionant Galeria Daurada, construïda a principis del segle XVIII per a commemorar la canonització del quart duc de Gandia.

Hui en dia es pot visitar de manera guiada, i a més té una part destinada a les exposicions, un col·legi, arxiu i les estances de la Companyia de Jesús. Es realitzen activitats com cinema d’estiu, concerts, sopars medievals i altres atraccions turístiques durant tot l’any, malgrat que per a la festivitat del Patró de la ciutat es vesteix de festa i mostra tot el seu potencial per commemorar el natalici de Francesc de Borja.

Ús primitiu: Residencial.

Ús actual: Contenidor cultural, visites guiades, exposicions, col·legi, arxiu.