La Safor

Restaurat el 1999, permet apreciar les característiques d’un palau gòtic.

Com arribar

Carrer de la Comare, s/n.

Municipi
Època
S.XV; S.XVI
Ús primitiu
Residencial
Estil
Gòtic-Renaixentista

Una de les mostres millor conservades de l’esplendor dels Comtes d’Oliva, els Centelles i Riusech, va estar el seu castell-palau, del que encara conservem la Torre del carrer Comare en molt bon estat. Formava part de les quatre torres cantoneres de planta circular que defensaven els murs de l’edifici.

Ubicada en l’angle sud-est, les seues tres plantes comuniquen amb altres tantes estances contigües, corresponents a sales rectangulars delimitades en dos dels seus costats pels murs perimetrals del monument. El conjunt format per la Torre i les sales, restaurat el 1999, permet apreciar les característiques d’un palau gòtic, molt remodelat a principis del segle XVI amb la incorporació d’elements arquitectònics i decoratius del primer Renaixement.

Es recomana la visita al Museu Arqueològic on, entre altres materials, s’exposa la maqueta del Palau Comtal en el moment del seu màxim esplendor. És un bon complement per comprendre la rellevància d’aquest edifici en el marc de l’arquitectura valenciana dels segles XV i XVI.

Algunes de les seues obres estan repartides per tot el món, el qual demostra el poder polític i cultural que els Centelles van voler impregnar al Palau dels Comtes de Barcelona.