La Safor

El seu Museu Etnològic pretén ser un lloc de conservació, d’investigació i de difusió del seu patrimoni cultural local.

Com arribar

Plaça Major, 1

Municipi
Telèfon
962808008

Més informació, al web de l’Ajuntament d’Ador.

És un instrument de promoció dels propis artistes i d’aquells que vullguen mostrar la seua obra, i a més un espai per a realitzar activitats didàctiques dirigides a tot el poble i en especial al públic escolar.

L’emblemàtic edifici que va acollir en la seua època, durant diverses dècades, l’antic Ajuntament i altres dependències escolars, està ubicat en el nucli antic de la població. La seua vistosa fatxada de pedra és símbol de totes les promocions culturals que es difonen a través de cartelleria i altres mitjans de comunicació. Destaca un entorn molt acollidor al costat d’una plaça enjardinada recentment acondicionada.

Dos espaioses sales permeten albergar, d’un costat efectes, ferramentes i objectes de tota índole aportats pel propi veïnat que, convenientment seleccionats i agrupats per la seua utilitat en els quefers quotidians de la llar i en el camp, ocupen per complet l’espai destinat a l’exposició permanent. La presència d’elements utilitzats en l’apicultura té una especial importància per tractar-se d’un sector econòmic de fort arrelament a partir del segle XVI, a l’extrem de ser Ador el segon productor de mel de la comarca durant el període de 1944.

D’altra banda, la zona destinada a exposicions temporals o itinerants, de qualsevol manifestació artística o cultural, exercirà un paper important en les futures exposicions previstes com a conseqüència d’un conveni marc en matèria museística subscrit amb la Diputació de València i amb el que es significa l’aportació i cessió de peces, intercanvi d’exposicions, assessorament, etc.