La Safor

L’exposition permanente du musée propose un voyage intéressant à travers les différentes étapes de l’histoire d’Oliva.

Com arribar

C/ Les Moreres, 38

Municipi
Telèfon
96 285 46 28

El museu es troba a l’antiga residència de la família Pascual, una gran mansió privada que es va consolidar després de diverses reformes realitzades entre els segles XV i XVIII. Reformada entre 1997 i 1999, aquesta casa ha conservat bona part de la seva estructura arquitectònica original, una de les finestres del segle XVI i la porta de pedra blasonada (segle XVII) de l’entrada principal.

L’exposició permanent del museu ofereix un interessant viatge per les diferents etapes de la història d’Oliva i la seva regió. Les seves vitrines presenten peces representatives de les formes de vida i producció de les cultures que van habitar aquestes terres durant la Prehistòria, la cultura ibèrica, l’època romana i l’edat mitjana, representades pel llarg període islàmic i el període cristià després de la conquesta del 1240.

L’itinerari de la visita inclou també la sala monogràfica dedicada al Palau Comtal d’Oliva (segle XVI), la residència de Centelles i Riu Sech, senyors de la ciutat on, a més de la maqueta d’aquest monument, moltes de les columnes s’exposen canelobres de marbre d’aquest edifici i l’excepcional figura del guerrer de Palau que adornava el frontó d’una de les portes d’accés a la sala d’armes.

La visita a l’exposició permanent finalitza a la sala que reuneix una representació selectiva de peces del segle XVIII, entre les quals hi ha el paviment ceràmic de la Casa del Marxucal i l’escultura de marbre del jove veremador (el jove segador). (Font: https://goo.gl/BXYcTS )