La Safor

Paisatges muntanyencs amb grans conques visuals.

Com arribar
La millor manera d’accedir-hi és a partir del Centre d’Interpretació que es troba dins del terme municipal de Gandia i s’obre al Vessant sud del Mondúver, dins del paratge natural “Parpalló-Borrell”. Cal agafar la carretera de Gandia a Barx (CV-675), i arribar a la part més alta del port de "La Drova”. En una esplanada que queda a la dreta, trobarem el Centre.

Municipis

Altres dades

El Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell és un espai natural protegit de 560 hectàrees. Localitzat al terme municipal de Gandia, va ser declarat pel Consell de la Generalitat Valenciana el 30 d’abril de 2004.

En aquest paratge podem gaudir de paisatges muntanyencs amb grans conques visuals, de vegetació típicament mediterrània, de relleus modelats per l’aigua que generen estructures com coves, avencs, simes, etc., molt abundants en tot el paratge. La fauna que habita aquest espai és nombrosa, abundant sobretot el grup de les aus. I no hem d’oblidar, la presència de la Cova del Parpalló, una cova que és Bé d’Interès Cultural i referència del Paleolític Superior Mediterrani.

Aquest conjunt de valors ecològics, paisatgístics, naturals i culturals han fet que aquest espai siga mereixedor d’una figura de protecció.