La Safor

Es troba dins de la red Natura 2000 de la Unió Europea (UE).

Com arribar
Es pot arribar a la marjal de Pego-Oliva des de: La N-332, prenem la desviació a Pego a l’altura de la Interfruit; la carretera CV-678 creua el parc d’est a oest; la carretera CV-700, voreja el parc pel límit sud; la carretera CV-715 d’Oliva a Pego, prenem la desviació a Dénia per la carretera CV-728. Les eixides de l’autopista AP-7 més pròximes són les d’Oliva i Denia.

Municipis

Altres dades

El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva és una zona humida situada entre les províncies de València i Alacant, amb una extensió de 1.253 hectàrees. Esta marjal es troba en el centre de la ferradura muntanyosa formada per les serres de Mostalla, Migdia i Segària.

Les seues principals característiques són una gran biodiversitat i l’excel·lent qualitat de les seues aigües, així com la seua quantitat. Hi ha dos rius principals que recorren la marjal: el Bullent o Vedat, en la part nord, i el Racons o Molinell, en la sud. A més, trobem nombrosos afluents i brolladors, coneguts estos últims en la zona amb el nom d'”ullals”.

Es va declarar la zona Parc Natural, per mitjà de la Llei 11/94, de 27 de desembre. A més, donada la seua gran rellevància, també està inclòs esta marjal en el Conveni Ramsar (1971) de protecció mundial de zones humides, es troba dins de la red Natura 2000 de la UE i també és zona d’especial protecció per a les aus (zona ZEPA).