La Safor

Una de les millors maneres de conéixer la Font d’en Carròs és realitzar algun dels seus itineraris perfectament delimitats.

Com arribar
Des de València o Alacant estan comunicades directament per l’autopista AP 7 i amb la N-332, a 4 km d’Oliva i a 7 km de Gandia, amb servei de bus.
Nre. d'habitants
3.764
Telèfon
962833000 962833338
Les Festes Majors se celebren en honor a la Verge del Remei i al Crist de l’Empar en la 2na quinzena del mes d’agost. L’última setmana de gener es celebrant la festivitat de Sant Antoni amb mercat medieval.

Si optem per la ruta dels plafons ceràmics, ens portarà pel nucli urbà. La història dels plafons devocionals parteix de la segona meitat del segle XVIII, aquestes imatges són el reflex de la cultura popular i del context històric, polític i religiós al llarg dels últims tres segles.

Si el visitant prefereix una escapada, més de caràcter natural, té al seu abast la ruta del Castell, que transita entre antics cultius d’olivera i garrofers, així com del paisatge mediterrani. Aquesta ruta està englobada dins del PR de la Comunitat, amb el número 347. Si volem ampliar el nostre recorregut, i seguint el mateix PR, podem endinsar-nos per pinedes i el paratge de la Mola, dins de la ruta de l’Assegador i les covalletes.

Per altra banda, si el que busquem és una ruta més planera per poder-la fer amb bicicleta o a peu, tenim la Ruta del Molins, on podrem descobrir el patrimoni de l’aigua de la Font d’en Carròs. Tot això sense oblidar-nos d’espais emblemàtics com el Calvari, les muralles de Rafalí, l’antic Ajuntament, que data del s. XIV i ha estat reconvertit en Oficina de Turisme, o l’Església de Sant Antoni Màrtir, construïda sobre les restes de l’antiga mesquita, que per ordre de la família Carròs en 1329 començà la seua construcció i és un dels temples cristians més antics a La Safor.

Gentilici: fontera, fonter

Oficina de Turisme – La Font d’en Carròs: Plaça de l’Ajuntament, 1 (962833338) [email protected]

Recursos naturals:

  • Serra Gallinera
  • Cova de l’Angel

Destaquem