La Safor

El poble més menut de la Safor, té tan sols 0’4 km2 i es troba completament envoltat per Gandia. Benirredrà és un paratge de tranquil·litat, només alterat per les seues manifestacions culturals com el Porrat o les festes locals, així com les Falles.

Com arribar
Rodejada per Gandia accedirem a ella des de València per la N-332, per agafar la CV-686 i eixir cap a Real de Gandia/CV-60/L’Olleria/ Gandia (Sud).
Nre. d'habitants
1.596
Telèfon
962860201
La segona semana de gener té lloc el Porrat de Sant Antoni. En març, festes en honor a Sant Josep, les Falles. Entre el 10 i el 13 d’agost tenen lloc les Festes Majors en honor de Sant Llorenç, de la Mare de Déu del Carme, de Sant Lluís i del Sagrat Cor. Es fan cercaviles, cordades i processons.

Malgrat el seu volum, la població compta amb fites de l’arquitectura com el col·legi de les Esclaves, d’estil eclèctic, mescla de modernisme i neogòtic amb pinzellades mudèjars. A més, tenim la Casa Gran, símbol de l’antic poder feudal i hui emprada com a restaurant, i l’Església de Sant Llorenç començada a construir el 1574.

La segona setmana de gener Benirredrà és cita ineludible a la comarca: té lloc el Porrat de Sant Antoni i s’ompli d’activitats culturals i paradetes de menjars, artesania… així com de jocs tradicionals i la crema de la Foguera.

Gentilici: benirredrana, Benirredrà

Destaquem